Apa sampeyan pengin nyuntikake RFID microchips RFID Tag menyang pet sampeyan?

Bubar, Jepang wis ngetokake peraturan: wiwit Juni 2022, toko kewan kudu nginstal chip mikroelektronik kanggo pets sing didol. Sadurunge, Jepang mbutuhake kucing lan asu impor kanggo nggunakake microchip. Wiwit Oktober pungkasan, Shenzhen, China, ngetrapake "Peraturan Shenzhen babagan Implantasi Tag Elektronik kanggo Anjing (Ujian)", lan kabeh asu tanpa implan chip bakal dianggep minangka asu sing ora duwe lisensi. Ing pungkasan taun kepungkur, Shenzhen wis entuk jangkoan lengkap manajemen chip rfid asu.

1 (1)

Riwayat aplikasi lan status saiki Kripik materi pet. Nyatane, panggunaan microchip ing kewan ora umum. Peternakan digunakake kanggo ngrekam informasi kewan. Zoologists implants microchip ing kéwan galak kayata iwak lan manuk kanggo tujuan ilmiah. Riset, lan implanting ing pets bisa nyegah pets saka ilang. Saiki, negara-negara ing saindenging jagad duwe standar sing beda-beda kanggo nggunakake tag microchips pet RFID: Prancis nyatakake ing 1999 yen asu luwih saka patang sasi kudu disuntikake microchips, lan ing 2019, panggunaan microchips kanggo kucing uga wajib; Selandia Baru mbutuhake asu kewan kanggo ditanam ing taun 2006. Ing April 2016, Inggris mbutuhake kabeh asu ditanem nganggo microchip; Chile ngetrapake Undhang-undhang Tanggung Jawab Kepemilikan Pet ing taun 2019, lan meh siji yuta kucing lan asu kewan ditanem nganggo microchip.

Teknologi RFID ukuran butir beras

Kripik pet rfid dudu obyek kaya lembaran landhep sing dibayangake dening umume wong (kaya sing ditampilake ing Gambar 1), nanging bentuke silinder sing padha karo beras gandum dawa, sing bisa cilik nganti diameter 2 mm lan 10. mm ing dawa (minangka ditampilake ing Figure 2). . chip "gandum beras" cilik iki tag nggunakake RFID (Radio Frequency Identification Technology), lan informasi nang bisa maca liwat tartamtu "maca" (Figure 3).

1 (2)

Khusus, nalika chip ditanem, kode ID sing ana ing kono lan informasi identitas peternak bakal diikat lan disimpen ing database rumah sakit pet utawa organisasi penyelamat. Nalika maca digunakake kanggo pangertèn pet sing nggawa chip, maca piranti bakal nampa kode ID lan ngetik kode menyang database kanggo ngerti pemilik sing cocog.

Isih akeh ruang kanggo pangembangan ing pasar chip pet

Miturut "Kertas Putih Industri Pet 2020", jumlah asu kewan lan kucing kewan ing wilayah kutha China ngluwihi 100 yuta taun kepungkur, udakara 10.84 yuta. Kanthi mundhak terus-terusan penghasilan per kapita lan nambah kabutuhan emosional para mudha, kira-kira ing taun 2024, China bakal duwe 248 yuta kucing lan asu.

Perusahaan konsultasi pasar Frost & Sullivan nglaporake manawa ing taun 2019, ana 50 yuta tag kewan RFID, sing 15 yuta ana. RFID tag tabung kaca, 3 yuta dering sikil dara, lan liyane ana tag kuping. Ing taun 2019, skala pasar tag kewan RFID wis tekan 207.1 yuta yuan, nyathet 10.9% saka pasar RFID frekuensi rendah.

Implanting microchips ing pets ora nglarani utawa larang

Cara implantasi microchip pet yaiku injeksi subkutan, biasane ing sisih ndhuwur gulu, ing ngendi saraf nyeri ora dikembangake, ora ana anestesi sing dibutuhake, lan kucing lan asu ora bakal lara banget. Ing kasunyatan, umume pamilik kewan bakal milih sterilisasi pets. Nyuntikake chip menyang pet ing wektu sing padha, supaya pet ora aran apa-apa kanggo jarum.

Ing proses implantasi chip pet, sanajan jarum syringe gedhe banget, proses silikonisasi ana gandhengane karo produk medis lan kesehatan lan produk laboratorium, sing bisa nyuda resistensi lan nggawe injeksi luwih gampang. Ing kasunyatan, efek samping saka implanting microchip ing pets bisa dadi getihen sementara lan rambut rontog.

Saiki, ragad implantasi microchip pet domestik biasane ana ing 200 yuan. Urip layanan nganti 20 taun, yaiku, ing kahanan normal, pet mung kudu nglebokake chip kasebut sapisan sajrone urip.

Kajaba iku, microchip pet ora duwe fungsi posisi, nanging mung nduweni peran kanggo ngrekam informasi, sing bisa nambah kemungkinan nemokake kucing utawa asu sing ilang. Yen fungsi posisi dibutuhake, kerah GPS bisa dianggep. Nanging yen mlaku-mlaku kucing utawa asu, tali minangka garis urip.


Wektu kirim: Jan-06-2022