kawruh dhasar RFID

1. Apa RFID?rfid-card-main

RFID minangka singkatan saka Radio Frequency Identification, yaiku, identifikasi frekuensi radio. Iki asring diarani chip elektronik induktif utawa kertu jarak, kertu jarak, kertu non-kontak, label elektronik, barcode elektronik, lsp.
Sistem RFID lengkap kasusun saka rong bagéan: Reader lan Transponder. Ing asas saka operasi iku Reader ngirimaken frekuensi tartamtu saka energi gelombang radio tanpa wates kanggo Transponder kanggo drive sirkuit Transponder kanggo ngirim metu ID Code internal. Ing wektu iki, Reader nampa ID. Kode. Transponder khusus amarga ora nggunakake baterei, kontak, lan kertu geser supaya ora wedi karo rereget, lan sandhi chip mung siji-sijine ing donya sing ora bisa disalin, kanthi keamanan dhuwur lan umur dawa.
RFID wis sawetara saka sudhut aplikasi. Aplikasi umum saiki kalebu kripik kewan, piranti anti-maling chip mobil, kontrol akses, kontrol parkir, otomatisasi jalur produksi, lan manajemen materi. Ana rong jinis tag RFID: tag aktif lan tag pasif.
Ing ngisor iki struktur internal tag elektronik: diagram skematis komposisi chip + antena lan sistem RFID
2. Apa label elektronik
Tag elektronik diarani tag frekuensi radio lan identifikasi frekuensi radio ing RFID. Iki minangka teknologi identifikasi otomatis non-kontak sing nggunakake sinyal frekuensi radio kanggo ngenali obyek target lan entuk data sing gegandhengan. Karya identifikasi ora mbutuhake campur tangan manungsa. Minangka versi barcode nirkabel, teknologi RFID nduweni anti banyu, antimagnetik, suhu dhuwur, lan umur layanan sing dawa, jarak maca sing dawa, data ing label bisa dienkripsi, kapasitas data panyimpenan luwih gedhe, informasi panyimpenan bisa diganti kanthi bebas lan kaluwihan liyane. .
3. Apa teknologi RFID?
Identifikasi frekuensi radio RFID minangka teknologi identifikasi otomatis non-kontak, sing kanthi otomatis ngenali obyek target lan entuk data sing gegandhengan liwat sinyal frekuensi radio. Karya identifikasi ora mbutuhake intervensi manual lan bisa digunakake ing macem-macem lingkungan sing angel. Teknologi RFID bisa ngenali obyek obah-kacepetan dhuwur lan bisa ngenali sawetara tags ing wektu sing padha, lan operasi cepet lan trep.

Produk frekuensi radio jarak cendhak ora wedi karo lingkungan sing kasar kayata noda minyak lan polusi bledug. Padha bisa ngganti barcode ing lingkungan kuwi, contone, kanggo trek obyek ing baris Déwan saka pabrik. Produk frekuensi radio jarak jauh biasane digunakake ing lalu lintas, lan jarak identifikasi bisa tekan puluhan meter, kayata koleksi tol otomatis utawa identifikasi kendaraan.
4. Apa komponen dhasar saka sistem RFID?
Sistem RFID paling dhasar kasusun saka telung bagean:
Tag: Iku kasusun saka kopling komponen lan Kripik. Saben tag nduweni kode elektronik unik lan ditempelake ing obyek kanggo ngenali obyek target. Pembaca: Piranti sing maca (lan kadhangkala nulis) informasi tag. Dirancang kanggo genggem utawa tetep;
Antena: ngirim sinyal frekuensi radio antarane tag lan maca.


Wektu kirim: Nov-10-2021