Teknologi RFID digunakake ing industri logistik transportasi sepur

Logistik rantai kadhemen tradisional lan monitor logistik gudang ora transparan, lan pengirim lan panyedhiya layanan logistik pihak katelu ora percaya.Transportasi beku panganan suhu ultra-rendah, logistik warehousing, langkah pangiriman, nggunakake tag elektronik suhu RFID lan piranti lunak sistem palet kanggo njaga operasi logistik rantai kadhemen sing efisien kanggo njamin faktor keamanan panganan ing kabeh manajemen rantai pasokan

Saben uwong ngerti manawa kargo rel cocok kanggo transportasi kargo jarak jauh lan volume gedhe, lan mupangati banget kanggo kargo jarak adoh ing ndhuwur 1000km.Wilayah negara kita jembar, lan produksi lan adol panganan beku adoh, sing nuduhake standar eksternal sing migunani kanggo pangembangan logistik rantai kadhemen jalur sepur.Nanging, ing tataran iki, misale jek volume transportasi transportasi rantai kadhemen ing jalur sepur China relatif cilik, kurang saka 1% saka total dikarepake kanggo pangembangan transportasi rantai dingin ing masyarakat, lan kaluwihan jalur sepur. ing transportasi jarak adoh durung digunakake kanthi lengkap.

Ana masalah

Komoditas disimpen ing mesin pembeku pabrikan sawise digawe lan dikemas dening pabrikan.Barang kasebut langsung ditumpuk ing lemah utawa ing palet.Perusahaan manufaktur A menehi kabar marang perusahaan pengiriman lan bisa langsung dikirim menyang perusahaan ritel C. Utawa perusahaan A nyewa bagean gudang ing perusahaan gudang lan logistik B, lan barang kasebut dikirim menyang perusahaan gudang lan logistik B, lan kudu dipisahake miturut B yen perlu.

Kabeh proses transportasi ora rampung transparan

Kanggo ngontrol biaya sajrone proses pangiriman, perusahaan pangiriman pihak katelu bakal duwe kahanan yen unit kulkas dipateni sajrone proses transportasi kabeh, lan unit kulkas diuripake nalika tekan stasiun.Ora bisa njamin kabeh logistik rantai kadhemen.Nalika barang dikirim, sanajan lumahing barang kasebut adhem banget, nyatane kualitase wis suda.

Prosedur sing disimpen ora transparan

Amarga pertimbangan biaya, perusahaan warehousing lan logistik bakal miwiti nggunakake wektu pasokan listrik ing wayah wengi kanggo nyuda suhu gudang nganti suhu sing sithik.Peralatan pembekuan bakal siyaga ing wayah awan, lan suhu gudang pembekuan bakal fluktuasi ngluwihi 10 ° C utawa luwih dhuwur.Langsung nyebabake nyuda umur beting panganan.Cara monitor tradisional umume nggunakake perekam video suhu kanggo ngukur lan ngrekam suhu kabeh mobil utawa panyimpenan kadhemen kanthi akurat.Cara iki kudu disambungake menyang TV kabel lan dikontrol kanthi manual kanggo ngekspor data, lan informasi data ana ing tangan perusahaan operator lan perusahaan logistik gudang.Ing shipper, consignor ora bisa gampang maca data.Amarga uneg-uneg babagan kangelan ing ndhuwur, sawetara perusahaan pharmaceutical gedhe lan medium-ukuran utawa perusahaan pangan ing China ing tataran iki luwih seneng nandur modal jumlah ageng aset ing construction saka warehouses beku lan armada transportasi, tinimbang milih layanan saka pihak katelu. perusahaan logistik rantai dingin.Temenan, Biaya investasi modal kuwi pancen gedhe banget.

Pangiriman ora sah

Nalika perusahaan pangiriman njupuk barang ing perusahaan manufaktur A, yen ora bisa diangkut nganggo palet, karyawan kudu ngangkut barang saka palet menyang kendaraan transportasi sing didinginkan;sawise barang teka ing perusahaan panyimpenan B utawa menyang perusahaan ritel C, pegawe kudu nransfer barang saka.Iki umume nyebabake barang-barang sekunder diangkut mudhun, sing ora mung butuh wektu lan tenaga, nanging uga gampang ngrusak kemasan barang lan mbebayani kualitas barang kasebut.

Efisiensi manajemen gudang sing kurang

Nalika mlebu lan metu saka gudang, kuitansi outbound lan warehouse adhedhasar kertas kudu ditampilake, banjur mlebu kanthi manual menyang komputer.Entri kasebut efisien lan alon, lan tingkat kesalahane dhuwur.

Manajemen sumber daya manungsa sampah mewah

Akeh layanan manual sing dibutuhake kanggo mbukak, mbongkar lan nangani disk barang lan kode.Nalika warehousing lan logistik perusahaan B nyewa gudang, iku uga perlu kanggo nyiyapake Staff Manajemen warehouse.

solusi RFID

Nggawe pusat logistik rantai kadhemen jalur sepur sing cerdas, sing bisa ngrampungake set lengkap layanan kayata transportasi kargo, logistik gudang, inspeksi, ngurutake ekspres, lan pangiriman.

Adhedhasar aplikasi palet teknis RFID.Riset ilmiah sing ngenalake teknologi iki menyang industri logistik rantai dingin wis suwe ditindakake.Minangka perusahaan manajemen informasi dhasar, palet kondusif kanggo njaga manajemen informasi sing akurat babagan jumlah barang sing akeh.Njaga manajemen informasi piranti elektronik palet minangka cara utama kanggo nindakake piranti lunak sistem logistik rantai pasokan kanthi cepet, kanthi gampang lan cepet, kanthi cara manajemen sing tepat lan pengawasan lan operasi sing cukup.Penting banget praktis kanggo nambah kapabilitas manajemen logistik barang lan nyuda biaya transportasi.Mulane, tag elektronik suhu RFID bisa diselehake ing tray.Tag elektronik RFID diselehake ing tray, sing bisa kerja sama karo sistem manajemen cerdas logistik gudang kanggo njamin persediaan cepet, akurat lan akurat.Tag elektronik kasebut dilengkapi antena nirkabel, IC terintegrasi lan pengontrol suhu, lan tipis, bisa Baterei tombol, sing terus-terusan digunakake luwih saka telung taun, nduweni pratandha digital gedhe lan isi informasi suhu, saengga bisa uga nimbang pranata monitor suhu logistik chain kadhemen.

Konsep inti ngimpor palet padha.Palet kanthi tag elektronik suhu bakal disedhiyakake utawa disewakake menyang produsen kolaborasi kanthi gratis, supaya produsen bisa ngetrapake ing pusat logistik rantai kadhemen jalur sepur, supaya karya palet dikirim kanthi konsisten, lan nyepetake pallet ing perusahaan manufaktur, perusahaan pangiriman, rantai kadhemen Aplikasi sistem sirkulasi penengah ing pusat logistik lan perusahaan ritel kanggo ningkatake kargo palet lan karya profesional bisa nambah efisiensi logistik barang, nyuda wektu pangiriman, lan nyuda biaya transportasi.

Sawise sepur teka ing stasiun rawuh, kontaner sing didinginake langsung diangkut menyang platform bongkar muat ing gudang beku perusahaan B, lan inspeksi pembongkaran ditindakake.Forklift listrik mbusak barang kanthi palet lan dilebokake ing conveyor.Ana lawang inspeksi sing dikembangake ing ngarep conveyor, lan piranti lunak maca seluler dipasang ing lawang.Sawise tag elektronik RFID ing kothak kargo lan pallet mlebu jangkoan piranti lunak maca, ngemot isi informasi barang sing dimuat dening perusahaan A ing ic terpadu lan isi informasi pallet.Wayahe pallet ngliwati lawang pamriksa, diwaca dening piranti lunak Diwenehi lan ditransfer menyang piranti lunak komputer.Yen buruh njupuk dipikir ing tampilan, kang bisa nangkep seri informasi data kayata nomer total lan jinis barang, lan ana ora perlu kanggo manual mriksa operasi nyata.Yen isi informasi kargo sing ditampilake ing layar tampilan cocog karo dhaptar pengiriman sing diwenehake dening Enterprise A, sing nuduhake yen standar wis ditemtokake, karyawan kasebut mencet tombol OK ing jejere conveyor, lan barang lan palet bakal disimpen ing gudang. miturut conveyor lan stacker teknologi otomatis Ruang panyimpenan sing diwenehake dening sistem manajemen cerdas logistik.

Pangiriman truk.Sawise nampa informasi pesenan saka perusahaan C, perusahaan A ngandhani perusahaan B babagan kiriman truk kasebut.Miturut informasi pesenan sing didorong dening perusahaan A, perusahaan B nyedhiyakake ngurutake pengiriman ekspres barang, nganyarke konten informasi RFID barang palet, barang sing diurutake kanthi pangiriman ekspres dimuat menyang palet anyar, lan konten informasi barang anyar. digandhengake karo tag elektronik RFID lan dilebokake ing rak-rak Gudang panyimpenan, ngenteni pengiriman kiriman produksi.Barang dikirim menyang perusahaan C kanthi palet.Perusahaan C mbukak lan mbongkar barang sawise ditampa teknik.Pallet digawa dening perusahaan B.

Pelanggan njupuk dhewe.Sawise mobil pelanggan teka ing perusahaan B, sopir lan teknisi panyimpenan beku mriksa isi informasi pickup, lan peralatan panyimpenan teknis otomatis ngangkut barang saka panyimpenan beku menyang stasiun bongkar muat.Kanggo transportasi, palet ora ditampilake maneh.


Wektu kirim: Apr-30-2020