Примена на РФИД технологијата во логистичката и магацинската индустрија

Примената на РФИД технологијата во логистиката и складирањето ќе доведе до голема реформа во логистичката област во иднина.Неговите предности главно се рефлектираат во следниве аспекти:

Подобрете ја ефикасноста на складирањето: Интелигентното тридимензионално складиште на одделот за логистика, со фина класификација, комбинирано со употреба на РФИД ознаки, реализира дигитално управување со производи на високи полици.Автоматското бирање се реализира преку РФИД ознаки, избегнување рачно пребарување и губење многу време, намалување на веројатноста за погрешна стока и значително подобрување на ефикасноста на испораката.

Намалете ги логистичките трошоци: РФИД технологијата може веднаш да даде повратни информации за бројот на складирани производи, ефикасно намалувајќи ја веројатноста за загуба.

Реализација на информации за управување со логистиката: РФИД се потпира на сопствената интеграбилност за да се комбинира со други системи за да формира целосен логистички информациски систем, да го дигитализира и информира целиот логистички процес и да се потпира на моќните способности за пресметување и анализа на податоци на модерната информатичка технологија за да го подобри физичкото управување ефикасност, намалување на потребите за персонал.


Време на објавување: јули-04-2022 година