РФИД технологијата во голема мера го подобрува нивото на управување на индустријата за перење

Како што сите знаеме, примената на РФИД во индустријата за облека стана многу вообичаена и може да донесе значителни подобрувања во многу аспекти, со што нивото на дигитално управување на целата индустрија значително се подобри.Меѓутоа, во последниве години, индустријата за перење, која е многу блиска до индустријата за облека, исто така откри дека примената на РФИД технологијата може да донесе многу придобивки.

Во моментов, во индустријата за перење, работата за управување со податоци главно се врши рачно.Затоа, често нема докази за точноста на залихите, следењето на фреквенцијата на перење на постелнината, бројот на третмани со голема извалканост и губењето на постелнината.Може да се следи и да му донесе многу проблеми на менаџментот на постелнината.

2 (2)

Пред перење на постелнината, фабриката за перење треба да реализира класификациски третман според бојата, текстурата, категоријата на употреба и категоријата нечистотија.За рачна обработка обично се потребни 2-8 луѓе да поминат неколку часа за да сортираат различни постелнини во различни канали, што одзема многу време.

Дополнително, како да се управува со загубата во врската за логистичка контрола, како да се интервенира кога бројот на предавања е голем или мал;како да се следи стапката на големо загадување, тврдењето, следењето на туѓи тела и следливоста на злоупотреба во врската за следење на постелнината;како да се следат задачите за перење, статусот на производството и ткаенината во врската за дигитално управување Следење на загубата и издржливоста на тревата, стапката на искористеност на циркулацијата на постелнината, хотелскиот инвентар и контролата на постелнината за зомби итн. се сите области каде РФИД може да игра улога.

Може да се каже дека РФИД технологијата донесе нови промени во индустријата за перење.РФИД ознаките за перење може да помогнат во идентификувањето на времето за перење, барањата за перење, информациите за клиентите и фреквенцијата на перење на снимените предмети, да ја намалат стапката на грешки на традиционалното време на рачна работа и значително да ја подобрат ефикасноста на управувањето.

Меѓутоа, во практичната примена, има и одредени потешкотии, вклучувајќи текстил, натрупување и свиткување на етикети, влага, температура и многу други фактори кои ќе влијаат на ефектот на читање на етикетата.Сепак, со цел подобро да се соочат со предизвиците, производителите на РФИД развија флексибилни РФИДознаки за неткаени алишта, РФИДкопчиња за перење алишта, силиконски етикети за перење и други ознаки со повеќе материјали, кои се погодни за различни ленени материјали, температури на перење и методи на перење.

Може да се каже дека РФИД технологијата донесе нови промени во индустријата за перење.RFID перење алишта ознакиможе да помогне да се идентификуваат времето за перење, барањата за перење, информациите за клиентите и фреквенцијата на перење на снимените предмети, да се намали стапката на грешки на традиционалното време на рачна работа и значително да се подобри ефикасноста на управувањето.

Меѓутоа, во практичната примена, има и одредени потешкотии, вклучувајќи текстил, натрупување и свиткување на етикети, влага, температура и многу други фактори кои ќе влијаат на ефектот на читање на етикетата.Сепак, со цел подобро да се справат со предизвиците, производителите на РФИД развија флексибилни ознаки за неткаени алишта, тагови за перење алишта со копчиња, силиконски ознаки за перење и други ознаки со повеќе материјали, кои се погодни за различни материјали од лен, температури на перење и методи на перење.


Време на објавување: Декември-30-2021 година