Неодамнешниот Busby House во Јужна Африка распоредува РФИД решенија

Јужноафриканскиот трговец на мало House of Busby распореди решение засновано на РФИД во една од своите продавници во Јоханесбург за да ја зголеми видливоста на залихите и да го намали времето поминато на броење залихи.Решението, обезбедено од Milestone Integrated Systems, ги користи Keonn-овите EPC ултра-високи фреквентни (UHF) RFID читачи и софтверот AdvanCloud за управување со снимените податоци за читање.

Откако системот беше распореден, времето за броење на залихи во продавницата е намалено од 120 работни часа на 30 минути.Трговецот на мало, исто така, ја користи технологијата на излезот за да потврди дали има неплатени производи што ја напуштаат продавницата, со што се елиминира потребата да се инсталира дополнителен хардвер во продавницата бидејќи надземните читачи можат да читаат ознаки на растојание од неколку метри.

1 (3)

Јужноафриканскиот трговец на мало House of Busby распореди решение засновано на РФИД во една од своите продавници во Јоханесбург за да ја зголеми видливоста на залихите и да го намали времето поминато на броење залихи.Решението, обезбедено од Milestone Integrated Systems, ги користи Keonn-овите EPC ултра-високи фреквентни (UHF) RFID читачи и софтверот AdvanCloud за управување со снимените податоци за читање.

Откако системот беше распореден, времето за броење на залихи во продавницата е намалено од 120 работни часа на 30 минути.Трговецот на мало, исто така, ја користи технологијата на излезот за да потврди дали има неплатени производи што ја напуштаат продавницата, со што се елиминира потребата да се инсталира дополнителен хардвер во продавницата бидејќи надземните читачи можат да читаат ознаки на растојание од неколку метри.


Време на објавување: 28 април 2022 година