Кои се предностите на РФИД системот за управување со складиште?

RFID warehouse

Меѓутоа, сегашната фактичка состојба на високата цена и ниската ефикасност во врската во складиштето, преку истрага на трети лица оператори на логистички складишта, компании за складиште во сопственост на фабрика и други корисници на складиштето, откриено е дека традиционалното управување со складиштето ги има следниве проблеми:

1. Стоката е пред пуштање во магацин, а магацинската сметка се уште не е испратена, па затоа не може веднаш да се стави во работа.

2. Возилото за достава е отсутно подолго време.По проверка на пописот, констатирано е дека робата се уште ја нема во магацинот.

3. Стоката е ставена во складиште, но заборавила да ја сними локацијата за складирање или е забележана погрешна локација за складирање, а за да се најде стоката треба уште половина ден.

4. При напуштање на магацинот, вработените треба да трчаат напред-назад во повеќе складишта за да ја подигнат робата, а времето на чекање на возилата е долго.

5. Плоча е само неколку дена, така што ефикасноста е навистина мала, а ефикасноста е мала, а има и чести грешки.

6. Голем број на фјучерси производи со близок ефект може да се избројат секогаш кога ќе се земе залихата, а првото влегување, првото излегување стана празен разговор.

Постоењето на горенаведените магацински проблеми имало негативно влијание врз развојот и работењето на претпријатието и потребно е итно да се реши и подобри нивото на управување со складиштето.Појавата на RFID системот за управување со складиште им овозможува на претпријатијата поудобен, ефикасен и интелигентен режим на управување со складиштето.

Значи, соочувајќи се со горенаведените проблеми во складиштето, кои се предностите на системот за управување со складиштето RFID?

1.UHFРФИД ознаки

Со издавањеРФИД електронски ознакиза секоја палета и локација за складирање во складиштето, и со разновидна специјална опрема, може да реализира автоматска идентификација на информации за складирање на палети и стоки, што во голема мера му олеснува на корисникот да управува со стоката со залихи.

Во исто време, преку UHFРФИД ознакаврзувајќи се за стоката, може точно да ги разликува вистинските проблеми со управувањето како што се серија, модел, име на производ, време на складирање, добавувач, статус итн., а управувањето и контролата се повеќе во согласност со современите потреби на управувањето.

2. Примање

Задачите за дневно примање може автоматски да се синхронизираат со рачниот уред RFID и можете да ги знаете деталите за задачата без хартиени сметки.

Податоците за прием не треба да се снимаат рачно, а системот автоматски собира и брои за да ја осигура точноста на податоците за прием.

Откако стоката ќе пристигне во магацинот, системот автоматски ќе ја ажурира количината на залиха во складот, а документите исто така ќе станат комплетирани.

3. Полица

ПоРФИД систем за управување со складиштее интегриран со вилушкарот RFID, задачите на полицата може да се издадат на RFID вилушкарот за извршување.

Вилушкарот RFID автоматски ја скенира палетата, ги прикажува информациите за товарот на палетата и информациите за складирање, ја доставува локацијата за складирање на товарот во реално време и го зголемува залихата на полицата.

4. Собирање

Системот автоматски ќе ја оптимизира патеката за пешачење, нема потреба од одење напред-назад, само едно пешачење за да завршите со берење стоки.

Виљушкарите РФИД ги скенираат ознаките на РФИД палети за брзо да ги потврдат информациите за излезните стоки и можат да извршат верификација од прва во прва за да го подобрат обртот на залихите.

По завршувањето на излезот, излезниот залихи автоматски се намалува.

5. Инвентар

Нема потреба од сметки за залихи на хартија, а мобилната работна платформа RFID може безжично да ги проверува сметките на системот онлајн.

Нема потреба рачно да се снимаат информациите за залихите, а системот поддржува записи за работа на лице место.

Точноста на залихите го достигнува нивото на локација и нивото на палета, што го прави пописот полесен за спроведување и извршување;поддршка на инвентарот и магацинот во и надвор бизнис во исто време.

Во комбинација со употребата на RFID вилушкари, брзината на залихите е поголема, а податоците за разликата во залихите автоматски се сумираат.

Примената на РФИД системот за управување со складиште во голема мера го поедноставува секојдневното работење на магацинот, а податоците автоматски се собираат и ажурираат, со што се елиминира потребата за рачно внесување, а со тоа се создава интелигентен и автоматизиран магацински центар за претпријатието да ги намали трошоците и да ја зголеми ефикасноста. .


Време на објавување: 31-12-2021 година