Aplikimi i teknologjisë RFID në industrinë e logjistikës dhe magazinimit

Aplikimi i teknologjisë RFID në logjistikë dhe magazinim do të çojë në një reformë të madhe në fushën e logjistikës në të ardhmen.Përparësitë e tij reflektohen kryesisht në aspektet e mëposhtme:

Përmirësimi i efikasitetit të magazinimit: Magazina inteligjente tre-dimensionale e departamentit të logjistikës, me klasifikim të mirë, e kombinuar me përdorimin e etiketave RFID, realizon menaxhimin dixhital të produkteve me raft të lartë.Zgjedhja automatike realizohet përmes etiketave RFID, duke shmangur kërkimin manual dhe humbjen e shumë kohëve, duke reduktuar probabilitetin e mallrave të gabuara dhe duke përmirësuar ndjeshëm efikasitetin e transportit.

Ulja e kostove të logjistikës: Teknologjia RFID mund të japë reagime të menjëhershme për numrin e produkteve të ruajtura, duke reduktuar në mënyrë efektive probabilitetin e humbjes.

Realizimi i informacionit të menaxhimit të logjistikës: RFID mbështetet në integrueshmërinë e vet për t'u kombinuar me sisteme të tjera për të formuar një sistem të plotë informacioni logjistik, për të dixhitalizuar dhe informatizuar të gjithë procesin logjistik dhe për t'u mbështetur në aftësitë e fuqishme informatike dhe të analizës së të dhënave të teknologjisë moderne të informacionit për të përmirësuar menaxhimin fizik. efikasitet, të reduktojë kërkesat e personelit.


Koha e postimit: Korrik-04-2022