Dëshironi të injektoni mikroçipet RFID RFID Tag në kafshën tuaj shtëpiake?

Kohët e fundit, Japonia ka nxjerrë rregullore: duke filluar nga qershori 2022, dyqanet e kafshëve shtëpiake duhet të instalojnë çipa mikroelektronikë për kafshët shtëpiake të shitura. Më parë, Japonia kërkonte që macet dhe qentë e importuar të përdornin mikroçipe. Që në fillim të tetorit të kaluar, Shenzhen, Kinë, zbatoi "Rregulloret e Shenzhenit për Implantimin e Etiketës Elektronike për Qen (Trial)" dhe të gjithë qentë pa implante çipi do të konsiderohen si qen të palicensuar. Që nga fundi i vitit të kaluar, Shenzhen ka arritur mbulim të plotë të menaxhimit të çipit të qenve rfid.

1 (1)

Historia e aplikimit dhe statusi aktual i çipave të materialit për kafshë shtëpiake. Në fakt, përdorimi i mikroçipave te kafshët nuk është i pazakontë. Blegtoria e përdor atë për të regjistruar informacionin e kafshëve. Zoologët implantojnë mikroçipe te kafshët e egra si peshqit dhe zogjtë për qëllime shkencore. Hulumtimi dhe mbjellja e tij në kafshë shtëpiake mund të parandalojë që kafshët shtëpiake të humbasin. Aktualisht, vendet në mbarë botën kanë standarde të ndryshme për përdorimin e etiketës së mikroçipave për kafshët shtëpiake RFID: Franca përcaktoi në vitin 1999 që qenve mbi katër muajsh duhet të injektohen me mikroçipe, dhe në vitin 2019, përdorimi i mikroçipëve për macet është gjithashtu i detyrueshëm; Zelanda e Re kërkoi që qentë të implantoheshin në vitin 2006. Në prill 2016, Mbretëria e Bashkuar kërkoi që të gjithë qentë të implantoheshin me mikroçipe; Kili zbatoi Aktin e Përgjegjësisë për Pronësinë e Kafshëve në 2019, dhe afro një milion mace dhe qen shtëpiake u implantuan me mikroçipe.

Teknologjia RFID me madhësinë e një kokrre orizi

Çipi i kafshëve shtëpiake rfid nuk është lloji i objekteve me tehe të mprehta si fletë që shumica e njerëzve imagjinojnë (siç tregohet në figurën 1), por një formë cilindrike e ngjashme me orizin me kokërr të gjatë, i cili mund të jetë i vogël deri në 2 mm në diametër dhe 10 mm në gjatësi (siç tregohet në figurën 2). . Ky çip i vogël "kokrra orizi" është një etiketë që përdor RFID (Teknologjia e Identifikimit të Frekuencës së Radios) dhe informacioni brenda mund të lexohet përmes një "lexuesi" specifik (Figura 3).

1 (2)

Konkretisht, kur çipi implantohet, kodi i ID-së që gjendet në të dhe informacioni i identitetit të seleksionuesit do të lidhen dhe ruhen në bazën e të dhënave të spitalit të kafshëve shtëpiake ose organizatës së shpëtimit. Kur lexuesi përdoret për të ndjerë kafshën shtëpiake që mban çipin, lexoni atë. Pajisja do të marrë një kod ID dhe do të futë kodin në bazën e të dhënave për të njohur pronarin përkatës.

Ka ende shumë hapësirë ​​për zhvillim në tregun e çipave për kafshët shtëpiake

Sipas “Librit të Bardhë të industrisë së kafshëve shtëpiake 2020”, numri i qenve dhe maceve shtëpiake në zonat urbane të Kinës tejkaloi 100 milionë vitin e kaluar, duke arritur në 10.84 milionë. Me rritjen e vazhdueshme të të ardhurave për frymë dhe rritjen e nevojave emocionale të të rinjve, vlerësohet se deri në vitin 2024, Kina do të ketë 248 milionë mace dhe qen.

Kompania e konsulencës së tregut Frost & Sullivan raportoi se në vitin 2019, kishte 50 milionë etiketa kafshësh RFID, nga të cilat 15 milionë ishin RFID etiketat e tubave të qelqit, 3 milionë unaza këmbë pëllumbi, dhe pjesa tjetër ishin etiketa në vesh. Në vitin 2019, shkalla e tregut të etiketave të kafshëve RFID ka arritur në 207.1 milion juanë, duke zënë 10.9% të tregut RFID me frekuencë të ulët.

Implantimi i mikroçipave tek kafshët shtëpiake nuk është as i dhimbshëm dhe as i kushtueshëm

Metoda e implantimit të mikroçipit të kafshëve shtëpiake është injeksion nënlëkuror, zakonisht në pjesën e sipërme të pasme të qafës, ku nervat e dhimbjes nuk janë të zhvilluara, nuk nevojitet anestezi, dhe macet dhe qentë nuk do të jenë shumë të dhimbshëm. Në realitet, shumica e pronarëve të kafshëve shtëpiake do të zgjedhin të sterilizojnë kafshët e tyre shtëpiake. Injektoni çipin në kafshë shtëpiake në të njëjtën kohë, kështu që kafsha nuk do të ndjejë asgjë në gjilpërë.

Në procesin e implantimit të çipit të kafshëve shtëpiake, megjithëse gjilpëra e shiringës është shumë e madhe, procesi i silikonizimit lidhet me produkte mjekësore dhe shëndetësore dhe produkte laboratorike, të cilat mund të ulin rezistencën dhe të bëjnë injeksionet më të lehta. Në realitet, efektet anësore të implantimit të mikroçipave te kafshët shtëpiake mund të jenë gjakderdhja e përkohshme dhe humbja e flokëve.

Aktualisht, tarifa e implantimit të mikroçipit të kafshëve shtëpiake është në thelb brenda 200 juanëve. Jeta e shërbimit është deri në 20 vjet, domethënë, në kushte normale, një kafshë shtëpiake duhet të vendosë çipin vetëm një herë në jetën e tij.

Përveç kësaj, mikroçipi i kafshëve shtëpiake nuk ka një funksion pozicionimi, por luan vetëm një rol në regjistrimin e informacionit, gjë që mund të rrisë probabilitetin për të gjetur një mace ose qen të humbur. Nëse kërkohet një funksion pozicionimi, mund të merret parasysh një jakë GPS. Por nëse është duke ecur një mace apo një qen, zinxhiri është linja e shpëtimit.


Koha e postimit: Jan-06-2022