Kompanitë italiane të logjistikës së veshjeve aplikojnë teknologjinë RFID për të përshpejtuar shpërndarjen

LTC është një kompani italiane logjistike e palëve të treta që është e specializuar në përmbushjen e porosive për kompanitë e veshjeve.Kompania tani përdor një strukturë lexuesi RFID në depon e saj dhe qendrën e përmbushjes në Firence për të gjurmuar dërgesat e etiketuara nga prodhues të shumtë që trajton qendra.

Sistemi i lexuesve u vu në funksion në fund të nëntorit 2009. Meredith Lamborn, një anëtare e ekipit të hetimit të projektit LTC RFID, tha se falë sistemit, tani dy klientë kanë qenë në gjendje të përshpejtojnë procesin e shpërndarjes së produkteve të veshjeve.

LTC, duke përmbushur porositë prej 10 milionë artikujsh në vit, pret të përpunojë 400,000 produkte të etiketuara me RFID në 2010 për Royal Trading srl (e cila zotëron këpucë të nivelit të lartë për burra dhe gra nën markën Serafini) dhe San Giuliano Ferragamo.Të dyja kompanitë italiane vendosin etiketat RFID EPC Gen 2 në produktet e tyre, ose vendosin etiketa RFID në produkte gjatë prodhimit.

2

 

Qysh në vitin 2007, LTC po shqyrtonte aplikimin e kësaj teknologjie dhe klienti i saj Royal Trading gjithashtu inkurajoi LTC të ndërtonte sistemin e vet të lexuesit RFID.Në atë kohë, Royal Trading po zhvillonte një sistem që përdorte teknologjinë RFID për të gjurmuar inventarin e mallrave Serafini në dyqane.Kompania e këpucëve shpreson të përdorë teknologjinë e identifikimit RFID për të kuptuar më mirë inventarin e çdo dyqani, ndërsa parandalon mallrat e humbura dhe të vjedhura.

Departamenti i IT i LTC përdori lexuesit Impinj Speedway për të ndërtuar një lexues portali me 8 antena dhe një lexues kanali me 4 antena.Lexuesit e korridorit janë të rrethuar nga gardhe metalike që, thotë Lamborn, duken paksa si një kuti kontejneri mallrash, gjë që siguron që lexuesit të lexojnë vetëm etiketat që kalojnë, në vend të etiketave RFID ngjitur me veshjet e tjera.Gjatë fazës së testimit, stafi rregulloi antenën e lexuesit të kanalit për të lexuar mallrat e grumbulluara së bashku, dhe LTC ka arritur një normë leximi prej 99.5% deri më tani.

"Shkallët e sakta të leximit janë kritike," tha Lamborn."Për shkak se ne duhet të kompensojmë produktin e humbur, sistemi duhet të arrijë afërsisht 100 për qind normat e leximit."

Kur produktet dërgohen nga pika e prodhimit në magazinë LTC, ato produkte të etiketuara me RFID dërgohen në një pikë specifike shkarkimi, ku punëtorët lëvizin paletat përmes lexuesve të portës.Produktet jo të etiketuara me RFID dërgohen në zona të tjera shkarkimi, ku punëtorët përdorin skanerë shiritash për të lexuar barkodet individuale të produkteve.

Kur etiketa EPC Gen 2 e produktit lexohet me sukses nga lexuesi i portës, produkti dërgohet në vendin e caktuar në magazinë.LTC dërgon një faturë elektronike prodhuesit dhe ruan kodin SKU të produktit (të shkruar në etiketën RFID) në bazën e të dhënave të tij.

Kur merret një porosi për produkte të etiketuara me RFID, LTC vendos produktet e sakta në kuti sipas porosisë dhe i dërgon te lexuesit e korridorit që ndodhen pranë zonës së transportit.Duke lexuar etiketën RFID të secilit produkt, sistemi identifikon produktet, konfirmon korrektësinë e tyre dhe printon një listë paketimi për ta vendosur në kuti.Sistemi i Informacionit LTC përditëson statusin e produktit për të treguar se këto produkte janë të paketuara dhe gati për transport.

Shitësi me pakicë e merr produktin pa lexuar etiketën RFID.Herë pas here, megjithatë, stafi i Royal Trading do të vizitojë dyqanin për të bërë inventarin e produkteve Serafini duke përdorur lexues RFID të dorës.

Me sistemin RFID, koha e gjenerimit të listave të paketimit të produkteve reduktohet me 30%.Për sa i përket marrjes së mallrave, përpunimit të të njëjtës sasi mallrash, tani kompanisë i duhet vetëm një punonjës për të plotësuar ngarkesën e pesë personave;ajo që dikur ishte 120 minuta, tani mund të plotësohet në tre minuta.

Projekti zgjati dy vjet dhe kaloi në një fazë të gjatë testimi.Gjatë kësaj periudhe, LTC dhe prodhuesit e veshjeve punojnë së bashku për të përcaktuar sasinë minimale të etiketave për t'u përdorur dhe vendndodhjet më të mira për etiketim.

LTC ka investuar gjithsej 71,000 dollarë në këtë projekt, i cili pritet të kthehet brenda 3 viteve.Kompania gjithashtu planifikon të zgjerojë teknologjinë RFID në zgjedhje dhe procese të tjera në 3-5 vitet e ardhshme.


Koha e postimit: 28 Prill 2022