Teknologjia RFID ka përmirësuar shumë nivelin e menaxhimit të industrisë së larjes

Siç e dimë të gjithë, aplikimi i RFID në industrinë e veshjeve është bërë shumë i zakonshëm dhe mund të sjellë përmirësime të rëndësishme në shumë aspekte, duke bërë që niveli i menaxhimit dixhital të gjithë industrisë të përmirësohet shumë.Megjithatë, vitet e fundit, industria e larjes, e cila është shumë afër industrisë së veshjeve, ka konstatuar se aplikimi i teknologjisë RFID mund të sjellë shumë përfitime.

Aktualisht, në industrinë e larjes, puna e menaxhimit të të dhënave kryhet kryesisht me dorë.Prandaj, shpesh nuk ka prova mbi saktësinë e inventarit, monitorimin e shpeshtësisë së larjes së lirit, numrin e trajtimeve të rënda të ndotjes dhe humbjen e lirit.Mund të ndiqet dhe t'i sjellë shumë telashe menaxhmentit të lirit.

2 (2)

Përpara larjes së lirit, fabrika e larjes duhet të realizojë trajtimin e klasifikimit sipas ngjyrës, strukturës, kategorisë së përdorimit dhe kategorisë së papastërtive.Përpunimi manual zakonisht kërkon 2 ~ 8 persona që të shpenzojnë disa orë për të renditur rrobat e ndryshme në copa të ndryshme, gjë që kërkon mjaft kohë.

Përveç kësaj, si të menaxhohet humbja në lidhjen e kontrollit logjistik, si të ndërhyhet kur numri i dorëzimeve është i madh apo i vogël;si të monitorohet shkalla e ndotjes së rëndë, pretendimi, gjurmimi i trupave të huaj dhe gjurmueshmëria e abuzimit në lidhjen e gjurmimit të lirit;si të monitorohen detyrat e larjes, statusi i prodhimit dhe rrobat në lidhjen e menaxhimit dixhital Monitorimi i humbjes dhe qëndrueshmërisë së barit, shkalla e përdorimit të qarkullimit të lirive, inventari i hoteleve dhe kontrolli i lirive zombie, etj. janë të gjitha fushat ku RFID mund të luajë një rol.

Mund të thuhet se teknologjia RFID ka sjellë ndryshime të reja në industrinë e larjes.Etiketat e larjes RFID mund të ndihmojnë në identifikimin e kohës së larjes, kërkesat e larjes, informacionin e klientit dhe shpeshtësinë e larjes së artikujve të regjistruar, të zvogëlojnë shkallën e gabimit të kohës tradicionale të funksionimit manual dhe të përmirësojnë shumë efikasitetin e menaxhimit.

Megjithatë, në aplikimet praktike, ka edhe disa vështirësi, duke përfshirë tekstilet, grumbullimi dhe përkulja e etiketës, lagështia, temperatura dhe shumë faktorë të tjerë që do të ndikojnë në efektin e leximit të etiketës.Megjithatë, për të përmbushur më mirë sfidat, prodhuesit RFID kanë zhvilluar fleksibile RFIDetiketa lavanderie jo të endura, RFIDbutona lavanderie, etiketa lavanderie silikoni dhe etiketa të tjera me shumë materiale, të cilat janë të përshtatshme për materiale të ndryshme liri, temperatura larjeje dhe metoda larëse.

Mund të thuhet se teknologjia RFID ka sjellë ndryshime të reja në industrinë e larjes.Larje rrobash RFID etiketatmund të ndihmojë në identifikimin e kohës së larjes, kërkesat e larjes, informacionin e klientit dhe shpeshtësinë e larjes së artikujve të regjistruar, të zvogëlojë shkallën e gabimit të kohës tradicionale të funksionimit manual dhe të përmirësojë në masë të madhe efikasitetin e menaxhimit.

Megjithatë, në aplikimet praktike, ka edhe disa vështirësi, duke përfshirë tekstilet, grumbullimi dhe përkulja e etiketës, lagështia, temperatura dhe shumë faktorë të tjerë që do të ndikojnë në efektin e leximit të etiketës.Megjithatë, për të përballuar më mirë sfidat, prodhuesit RFID kanë zhvilluar etiketa fleksibël të rrobave jo të endura, etiketa lavanderie me butona, etiketa lavanderie silikoni dhe etiketa të tjera me shumë materiale, të cilat janë të përshtatshme për materiale të ndryshme prej liri, temperatura larëse dhe metoda larëse.


Koha e postimit: Dhjetor-30-2021