Teknologjia RFID e përdorur në industrinë e logjistikës së transportit hekurudhor

Monitorët tradicionalë të logjistikës së zinxhirit të ftohtë dhe logjistikës së magazinimit nuk janë plotësisht transparent, dhe transportuesit dhe ofruesit e shërbimeve logjistike të palëve të treta kanë besim të ulët reciprok.Transporti i ushqimit në frigorifer me temperaturë jashtëzakonisht të ulët, logjistika e magazinimit, hapat e dorëzimit, përdorimi i etiketave elektronike të temperaturës RFID dhe softueri i sistemit të paletave për të ruajtur funksionimin efikas të logjistikës së zinxhirit të ftohtë për të siguruar faktorin e sigurisë së ushqimit në të gjithë menaxhimin e zinxhirit të furnizimit

Të gjithë e dinë se transporti hekurudhor është i përshtatshëm për transport mallrash në distanca të gjata dhe me vëllim të madh, dhe është shumë i favorshëm për mallrat në distanca të gjata mbi 1000 km.Territori i vendit tonë është i gjerë, dhe prodhimi dhe shitja e ushqimeve të ngrira janë larg njëri-tjetrit, gjë që tregon një standard të jashtëm të dobishëm për zhvillimin e logjistikës së zinxhirit të ftohtë të linjës hekurudhore.Megjithatë, në këtë fazë, duket se vëllimi i transportit të transportit me zinxhir të ftohtë në linjat hekurudhore të Kinës është relativisht i vogël, duke zënë më pak se 1% të kërkesës totale për zhvillimin e transportit me zinxhir të ftohtë në shoqëri dhe avantazhet e linjave hekurudhore. në transportin në distanca të gjata nuk janë shfrytëzuar plotësisht.

Ka një problem

Mallrat ruhen në frigoriferin e prodhuesit pasi të jenë prodhuar dhe paketuar nga prodhuesi.Mallrat grumbullohen menjëherë në tokë ose në një paletë.Kompania prodhuese A njofton kompaninë e transportit për dërgesën dhe mund ta dorëzojë atë menjëherë tek kompania e shitjes me pakicë C. Ose ndërmarrja A merr me qira një pjesë të magazinës në ndërmarrjen e magazinimit dhe logjistikës B, dhe mallrat dërgohen në ndërmarrjen e magazinimit dhe logjistikës B. dhe duhet të ndahet sipas B kur është e nevojshme.

I gjithë procesi i transportit nuk është plotësisht transparent

Për të kontrolluar kostot gjatë gjithë procesit të dorëzimit, ndërmarrja e dorëzimit të palëve të treta do të ketë situatën që njësia ftohëse të jetë e fikur gjatë gjithë procesit të transportit dhe njësia e ftohjes është e ndezur kur të mbërrijë në stacion.Nuk mund të garantojë të gjithë logjistikën e zinxhirit të ftohtë.Kur mallrat dorëzohen, megjithëse sipërfaqja e mallit është shumë e ftohtë, në fakt cilësia tashmë është ulur.

Procedurat e ruajtura nuk janë plotësisht transparente

Për shkak të konsideratave të kostos, ndërmarrjet e magazinimit dhe logjistikës do të fillojnë të përdorin periudhën e furnizimit me energji gjatë natës për të ulur temperaturën e magazinës në një temperaturë shumë të ulët.Pajisjet e ngrirjes do të jenë në gatishmëri gjatë ditës, dhe temperatura e magazinës së ngrirjes do të luhatet përtej 10 ° C ose edhe më e lartë.Menjëherë shkaktoi një ulje të jetëgjatësisë së ushqimit.Metoda tradicionale e monitorimit në përgjithësi përdor një videoregjistrues të temperaturës për të matur dhe regjistruar me saktësi temperaturën e të gjitha makinave ose të ruajtjes së ftohtë.Kjo metodë duhet të lidhet me televizorin kabllor dhe të kontrollohet manualisht për të eksportuar të dhënat, dhe informacioni i të dhënave është në duart e kompanisë transportuese dhe kompanisë së logjistikës së magazinës.Në dërguesin, dërguesi nuk mund t'i lexonte lehtësisht të dhënat.Për shkak të shqetësimeve në lidhje me vështirësitë e mësipërme, disa kompani farmaceutike të mëdha dhe të mesme ose kompani ushqimore në Kinë në këtë fazë më mirë do të investonin shuma të mëdha asetesh në ndërtimin e depove të ngrira dhe flotës së transportit, në vend që të zgjidhnin shërbimet e palëve të treta. kompanitë e logjistikës së zinxhirit të ftohtë.Natyrisht, kostoja e një investimi të tillë kapital është jashtëzakonisht i madh.

Dorëzimi i pavlefshëm

Kur kompania e dërgesës merr mallrat në kompaninë prodhuese A, nëse nuk është e mundur të transportohet me paletë, punonjësi duhet të transportojë mallin nga paleta në mjetin e transportit frigoriferik;pasi mallrat të mbërrijnë në kompaninë e magazinimit B ose në kompaninë e shitjes me pakicë C, punonjësi duhet të transferojë mallin nga Pasi kamioni i transportit frigorifer shkarkohet, ai vendoset në paletë dhe më pas kontrollohet në magazinë.Kjo në përgjithësi bën që mallrat dytësore të transportohen me kokë poshtë, gjë që jo vetëm kërkon kohë dhe punë, por edhe dëmton lehtësisht paketimin e mallit dhe rrezikon cilësinë e mallit.

Efikasitet i ulët i menaxhimit të magazinës

Gjatë hyrjes dhe daljes nga magazina, duhet të paraqiten faturat e daljes dhe të magazinës me bazë letre dhe më pas të futen manualisht në kompjuter.Hyrja është efikase dhe e ngadaltë, dhe shkalla e gabimit është e lartë.

Menaxhimi i burimeve njerëzore mbetjet e luksit

Kërkohen shumë shërbime manuale për ngarkimin, shkarkimin dhe trajtimin e mallrave dhe disqeve të kodit.Kur ndërmarrja e magazinimit dhe logjistikës B merr me qira një magazinë, është gjithashtu e nevojshme të ngrihet staf menaxhues i magazinës.

Zgjidhja RFID

Krijoni një qendër logjistike inteligjente të linjës hekurudhore me zinxhir të ftohtë, e cila mund të zgjidhë një grup të plotë shërbimesh si transporti i mallrave, logjistika e magazinimit, inspektimi, renditja e shpejtë dhe dorëzimi.

Bazuar në aplikimin teknik të paletës RFID.Kërkimet shkencore që futën këtë teknologji në industrinë e logjistikës së zinxhirit të ftohtë janë kryer prej kohësh.Si një ndërmarrje bazë e menaxhimit të informacionit, paletat janë të favorshme për ruajtjen e menaxhimit të saktë të informacionit të sasive të mëdha të mallrave.Ruajtja e menaxhimit të informacionit të pajisjeve elektronike të paletës është një mënyrë kyçe për të kryer softuerin e sistemit logjistik të zinxhirit të furnizimit menjëherë, me lehtësi dhe shpejt, me metoda të sakta të menaxhimit dhe mbikëqyrje dhe funksionim të arsyeshëm.Ka një rëndësi të madhe praktike për përmirësimin e aftësive të menaxhimit të logjistikës së mallrave dhe reduktimin e kostove të transportit.Prandaj, etiketat elektronike të temperaturës RFID mund të vendosen në tabaka.Etiketat elektronike RFID vendosen në tabaka, të cilat mund të bashkëpunojnë me sistemin e menaxhimit inteligjent të logjistikës së magazinës për të siguruar inventar të menjëhershëm, të saktë dhe të saktë.Etiketa të tilla elektronike janë të pajisura me antena pa tela, IC të integruar dhe kontrollues të temperaturës, si dhe një kanaçe të hollë Bateria me butona, e cila është përdorur vazhdimisht për më shumë se tre vjet, ka shenja të mëdha dixhitale dhe përmbajtje informacioni për temperaturën, kështu që mund të merret parasysh shumë mirë dispozitat e monitorit të temperaturës së logjistikës së zinxhirit të ftohtë.

Koncepti kryesor i importimit të paletave është i njëjtë.Paletat me etiketa elektronike të temperaturës do t'u prezantohen ose jepen me qira prodhuesve bashkëpunues falas, që prodhuesit të aplikojnë në qendrën logjistike të zinxhirit të ftohtë të linjës hekurudhore, për të mbajtur punën e paletave të dorëzuara në mënyrë të vazhdueshme dhe për të shpejtuar paletat në ndërmarrjet prodhuese, ndërmarrjet e dërgesave, zinxhiri i ftohtë Zbatimi i sistemeve të qarkullimit të ndërmjetëm në qendrat logjistike dhe ndërmarrjet e shitjes me pakicë për të promovuar transportin e mallrave me paleta dhe punën profesionale mund të përmirësojë efikasitetin e logjistikës së mallrave, të zvogëlojë kohën e dorëzimit dhe të reduktojë ndjeshëm kostot e transportit.

Pas mbërritjes së trenit në stacionin e mbërritjes, kontejnerët frigoriferë transportohen menjëherë në platformën e ngarkim-shkarkimit të magazinës së ngrirësit të ndërmarrjes B dhe kryhet inspektimi i prishjes.Forklifti elektrik i heq mallin me paleta dhe i vendos në transportues.Ekziston një derë inspektimi e zhvilluar në pjesën e përparme të transportuesit dhe në derë është instaluar softuer celular për leximin.Pasi etiketat elektronike RFID në kutinë e ngarkesave dhe në paletë të hyjnë në mbulimin e softuerit të leximit, ai përmban përmbajtjen e informacionit të mallrave të ngarkuara nga ndërmarrja A në ic-në e integruar dhe përmbajtjen e informacionit të paletës.Në momentin që paleta kalon derën e inspektimit, ajo lexohet nga softueri i marrë dhe transferohet në softuerin kompjuterik.Nëse punëtori i hedh një vështrim ekranit, ai mund të kuptojë një sërë informacionesh të dhënash si numri total dhe lloji i mallrave dhe nuk ka nevojë të kontrollojë manualisht funksionimin aktual.Nëse përmbajtja e informacionit të ngarkesës që shfaqet në ekranin e ekranit përputhet me listën e transportit të paraqitur nga Ndërmarrja A, duke treguar se standardi është përmbushur, punonjësi shtyp butonin OK pranë transportuesit dhe mallrat dhe paletat do të ruhen në magazinë. sipas transportuesit dhe stakerit të teknologjisë së automatizuar Hapësira e ruajtjes e alokuar nga sistemi i menaxhimit inteligjent të logjistikës.

Dorëzimi i kamionëve.Pas marrjes së informacionit të porosisë nga kompania C, kompania A njofton kompaninë B për dorëzimin e kamionit.Sipas informacionit të porosisë të shtyrë nga kompania A, kompania B cakton renditjen e dorëzimit të shpejtë të mallrave, përmirëson përmbajtjen e informacionit RFID të mallrave të paletës, mallrat e renditura nga dërgesa ekspres ngarkohen në paleta të reja dhe përmbajtja e informacionit të mallrave të reja lidhet me etiketat elektronike RFID dhe vendoset në raftet e magazinimit, në pritje të dërgesës së prodhimit.Malli dërgohet në ndërmarrjen C me paleta.Ndërmarrja C ngarkon dhe shkarkon mallin pas pranimit inxhinierik.Paletat janë sjellë nga ndërmarrja B.

Klientët marrin vetë.Pasi makina e klientit arrin në ndërmarrjen B, shoferi dhe tekniku i magazinimit të ngrirë kontrollojnë përmbajtjen e informacionit të marrjes dhe pajisjet e automatizuara të magazinimit teknik transportojnë mallrat nga magazinimi i ngrirë në stacionin e ngarkim-shkarkimit.Për transport, paleta nuk shfaqet më.


Koha e postimit: Prill-30-2020