Cilat janë avantazhet e sistemit të menaxhimit të depove RFID?

RFID warehouse

Megjithatë, situata aktuale aktuale e kostos së lartë dhe efikasitetit të ulët në lidhjen e magazinës, nëpërmjet hetimit të operatorëve të magazinës logjistike të palëve të treta, kompanive të magazinës në pronësi të fabrikës dhe përdoruesve të tjerë të magazinës, konstatohet se menaxhimi tradicional i magazinës ka problemet e mëposhtme:

1. Malli është gati për t'u futur në magazinë dhe fatura e magazinës nuk është dërguar ende, kështu që nuk mund të vihet menjëherë në punë.

2. Automjeti i dërgesës është larguar për një kohë të gjatë.Pas kontrollit të inventarit, konstatohet se malli nuk ndodhet ende në magazinë.

3. Mallrat janë futur në magazinë, por kanë harruar të regjistrojnë vendndodhjen e magazinimit ose është regjistruar vendi i gabuar i magazinimit, dhe duhet edhe gjysmë dite për të gjetur mallin.

4. Kur largohen nga magazina, punonjësit duhet të vrapojnë përpara dhe mbrapa në magazina të shumta për të marrë mallrat dhe koha e pritjes për automjetet është e gjatë.

5. Një pjatë është vetëm disa ditë, kështu që efikasiteti është me të vërtetë i ulët, dhe efikasiteti është i ulët, dhe ka gabime të shpeshta.

6. Një numër i madh i produkteve të së ardhmes me efekt të afërt mund të numërohen sa herë që merret inventari dhe hyrja e parë, dalja e parë është bërë fjalë boshe.

Ekzistenca e problemeve të magazinës së mësipërme ka ndikuar negativisht në zhvillimin dhe funksionimin e ndërmarrjes dhe është e nevojshme të zgjidhet dhe përmirësohet urgjentisht niveli i menaxhimit të magazinës.Shfaqja e sistemit të menaxhimit të depove RFID u siguron ndërmarrjeve një mënyrë më të përshtatshme, efikase dhe inteligjente të menaxhimit të depove.

Pra, duke u përballur me problemet e mësipërme të magazinës, cilat janë avantazhet e sistemit të menaxhimit të magazinës RFID?

1.UHFEtiketat RFID

Duke lëshuarEtiketat elektronike RFIDpër çdo paletë dhe vend magazinimi në magazinë, dhe me pajisje të ndryshme speciale, mund të realizojë identifikimin automatik të informacionit të ruajtjes së paletës dhe mallrave, gjë që lehtëson shumë përdoruesin për të menaxhuar mallrat e inventarit.

Në të njëjtën kohë, përmes UHFEtiketa RFIDduke u lidhur me mallrat, ai mund të dallojë me saktësi problemet aktuale të menaxhimit si grupi, modeli, emri i produktit, koha e magazinimit, furnizuesi, statusi, etj., dhe menaxhimi dhe kontrolli është më në përputhje me nevojat moderne të menaxhimit.

2. Marrja

Detyrat e marrjes ditore mund të sinkronizohen automatikisht me pajisjen e dorës RFID dhe ju mund të dini detajet e detyrës pa fatura letre.

Të dhënat e marrjes nuk kanë nevojë të regjistrohen manualisht, dhe sistemi automatikisht mbledh dhe numëron për të siguruar saktësinë e të dhënave të marrjes.

Pasi mallrat të mbërrijnë në magazinë, sistemi do të përditësojë automatikisht sasinë e inventarit në magazinë, si dhe do të plotësohen edhe dokumentet.

3. Raft

PasSistemi i menaxhimit të magazinës RFIDështë i integruar me pirunin RFID, detyrat e raftit mund t'i lëshohen fortkliftit RFID për ekzekutim.

Forklifti RFID skanon automatikisht paletën, shfaq informacionin e ngarkesës së paletës dhe informacionin e magazinimit, paraqet vendndodhjen e ruajtjes së ngarkesës në kohë reale dhe rrit inventarin në raft.

4. Zgjedhja

Sistemi do të optimizojë automatikisht shtegun e ecjes së zgjedhjes, nuk ka nevojë të ecësh përpara dhe mbrapa, vetëm një shëtitje për të përfunduar zgjedhjen e mallrave.

Forkliftet RFID skanojnë etiketat e paletave RFID për të verifikuar shpejt informacionin e mallrave në dalje dhe mund të kryejnë verifikimin e parë në fillim për të përmirësuar qarkullimin e inventarit.

Pas përfundimit të daljes, inventari i jashtëm zvogëlohet automatikisht.

5. Inventari

Nuk ka nevojë për fatura të inventarit në letër dhe platforma e punës mobile RFID mund të kontrollojë me valë faturat e sistemit në internet.

Nuk ka nevojë të regjistroni manualisht informacionin e të dhënave të inventarit dhe sistemi mbështet të dhënat e funksionimit në vend.

Saktësia e inventarit arrin nivelin e vendndodhjes dhe nivelin e paletës, duke e bërë më të lehtë zbatimin dhe kryerjen e inventarit;mbështesin inventarin dhe magazinë brenda dhe jashtë biznesit në të njëjtën kohë.

Kombinuar me përdorimin e pirunëve RFID, shpejtësia e inventarit është më e shpejtë dhe të dhënat e diferencës së inventarit përmblidhen automatikisht.

Aplikimi i sistemit të menaxhimit të magazinës RFID thjeshton shumë operacionet e përditshme të magazinës, dhe të dhënat grumbullohen dhe përditësohen automatikisht, duke eliminuar nevojën për hyrje manuale, duke krijuar kështu një qendër magazinimi inteligjente dhe të automatizuar për ndërmarrjen për të ulur kostot dhe për të rritur efikasitetin. .


Koha e postimit: Dhjetor-31-2021