Naha anjeun badé nyuntik RFID microchips RFID Tag kana piaraan anjeun?

Anyar-anyar ieu, Jepang parantos ngaluarkeun peraturan: ti Juni 2022, toko piaraan kedah masang chip mikroéléktronik pikeun piaraan anu dijual. Saméméhna, Jepang merlukeun ucing jeung anjing impor ngagunakeun microchips. Mimiti Oktober kamari, Shenzhen, Cina, ngalaksanakeun "Peraturan Shenzhen ngeunaan Implantasi Tag Éléktronik pikeun Anjing (Uji coba)", sareng sadaya anjing tanpa implan chip bakal dianggap salaku anjing anu teu dilisensikeun. Dina ahir taun ka tukang, Shenzhen parantos ngahontal cakupan pinuh ku manajemén chip rfid anjing.

1 (1)

Sajarah aplikasi sareng status ayeuna chip bahan piaraan. Kanyataanna, pamakéan microchips on sato teu ilahar. Peternakan ngagunakeun éta pikeun ngarékam inpormasi sato. Zoologists implants microchip dina sato liar kayaning lauk jeung manuk keur kaperluan ilmiah. Panalungtikan, sarta implanting eta dina piaraan bisa nyegah pets ti lalaki leungit. Ayeuna, nagara di sakuliah dunya boga standar béda pikeun pamakéan tag microchips piaraan RFID: Perancis diatur dina 1999 yén anjing heubeul leuwih opat bulan kudu nyuntik microchips, sarta dina 2019, pamakéan microchips pikeun ucing ogé wajib; Selandia Anyar diperlukeun anjing piaraan pikeun jadi implanted di 2006. Dina April 2016, Britania Raya merlukeun sakabeh anjing jadi implanted kalawan microchips; Chili ngalaksanakeun Undang-Undang Tanggung Jawab Kepemilikan Piaraan dina taun 2019, sareng ampir sajuta ucing sareng anjing piaraan ditanam nganggo microchip.

Téknologi RFID saukuran sisikian béas

Chip piaraan rfid sanes jinis obyék anu siga lambar anu seukeut anu dibayangkeun ku seueur jalma (sapertos anu dipidangkeun dina Gambar 1), tapi bentuk silinder anu sami sareng béas sisikian panjang, anu tiasa sakedik 2 mm diaméterna sareng 10 mm panjangna (sakumaha ditémbongkeun dina Gambar 2). . Ieu leutik "séréal béas" chip mangrupa tag maké RFID (Radio Frékuénsi Identification Téhnologi), jeung informasi di jero bisa maca ngaliwatan husus "maca" (gambar 3).

1 (2)

Husus, nalika chip kasebut dipelak, kode ID anu dikandung dina éta sareng inpormasi idéntitas peternak bakal kabeungkeut sareng disimpen dina pangkalan data rumah sakit piaraan atanapi organisasi nyalametkeun. Nalika pamaca dipaké pikeun raos piaraan nu mawa chip, baca eta Alat bakal nampa hiji kode ID tur asupkeun kodeu kana database uninga nu boga pakait.

Masih seueur rohangan pikeun pangwangunan di pasar chip piaraan

Numutkeun kana "2020 Pet Industry White Paper", jumlah anjing piaraan sareng ucing piaraan di pakotaan Cina ngaleuwihan 100 juta taun ka tukang, ngahontal 10.84 juta. Kalayan naékna panghasilan per kapita anu terus-terusan sareng paningkatan kabutuhan émosional para nonoman, diperkirakeun ku 2024, Cina bakal ngagaduhan 248 juta ucing sareng anjing piaraan.

Perusahaan konsultan pasar Frost & Sullivan ngalaporkeun yén dina taun 2019, aya 50 juta tag sato RFID, anu 15 juta diantarana. RFID tag tube kaca, 3 juta cingcin suku japati, sarta sésana mangrupa tag ceuli. Taun 2019, skala pasar tag sato RFID parantos ngahontal 207.1 juta yuan, ngitung 10.9% tina pasar RFID frekuensi rendah.

Implanting microchips dina piaraan henteu nyeri atanapi mahal

Metoda implantation microchip piaraan nyaéta suntik subcutaneous, biasana dina tonggong luhur beuheung, dimana saraf nyeri teu dimekarkeun, euweuh anesthesia diperlukeun, sarta ucing jeung anjing moal pisan nyeri. Kanyataanna, paling boga piaraan bakal milih pikeun sterilize piaraan maranéhanana. Nyuntik chip kana piaraan dina waktos anu sareng, ku kituna piaraan moal ngarasa nanaon kana jarum.

Dina prosés implantation chip piaraan, sanajan jarum suntik kacida gedéna, prosés siliconization patali jeung produk médis sarta kaséhatan sarta produk laboratorium, nu bisa ngurangan lalawanan jeung nyieun injections gampang. Dina kanyataanana, efek samping tina implanting microchips dina piaraan bisa jadi perdarahan samentara sarta bulu leungitna.

Ayeuna, biaya implantasi microchip piaraan domestik dasarna aya dina 200 yuan. Kahirupan jasa salami 20 taun, nyaéta, dina kaayaan normal, piaraan ngan ukur kedah nempatkeun chip sakali dina hirupna.

Sajaba ti éta, microchip piaraan teu boga fungsi positioning, tapi ngan muterkeun hiji peran dina ngarekam informasi, nu bisa ningkatkeun kamungkinan manggihan ucing leungit atawa anjing. Upami pungsi posisi diperyogikeun, kerah GPS tiasa dianggap. Tapi naha éta téh leumpang ucing atawa anjing, leash nyaeta lifeline nu.


waktos pos: Jan-06-2022