pangaweruh dasar RFID

1. Naon RFID?rfid-card-main

RFID teh singketan tina Radio Frequency Identification, nyaeta, radio frequency identification. Sering disebut chip éléktronik induktif atanapi kartu jarak, kartu jarak, kartu non-kontak, labél éléktronik, barkod éléktronik, jsb.
Sistem RFID lengkep diwangun ku dua bagian: Reader sareng Transponder. Prinsip operasi nyaéta yén Reader ngirimkeun frékuénsi husus énergi gelombang radio taya ka Transponder pikeun ngajalankeun sirkuit Transponder pikeun ngirim kaluar ID Code internal. Dina waktos ieu, Reader nampi KTP. Kodeu. Transponder husus yén éta teu make batré, kontak, jeung kartu gesek jadi teu sieun kokotor, sarta sandi chip téh hiji-hijina di dunya nu teu bisa disalin, kalawan kaamanan tinggi jeung umur panjang.
RFID boga rupa-rupa aplikasi. Aplikasi biasa ayeuna kalebet chip sato, alat anti maling mobil, kontrol aksés, kontrol tempat parkir, otomatisasi jalur produksi, sareng manajemén bahan. Aya dua jinis tag RFID: tag aktip sareng tag pasip.
Ieu mangrupikeun struktur internal tina tag éléktronik: diagram skéma tina komposisi chip + anteneu sareng sistem RFID
2. Naon labél éléktronik
Tag éléktronik disebut tag frekuensi radio sareng idéntifikasi frekuensi radio dina RFID. Téknologi idéntifikasi otomatis non-kontak anu ngagunakeun sinyal frekuensi radio pikeun ngaidentipikasi objék target sareng kéngingkeun data anu aya hubunganana. Karya idéntifikasi teu merlukeun campur manusa. Salaku versi nirkabel tina barcodes, téhnologi RFID boga waterproof, antimagnetic, suhu luhur, sarta hirup layanan Long, jarak bacaan panjang, data dina labél nu bisa énkripsi, kapasitas data gudang leuwih badag, informasi gudang bisa dirobah kalawan bébas tur kaunggulan sejenna. .
3. Naon téhnologi RFID?
Idéntifikasi frékuénsi radio RFID nyaéta téknologi idéntifikasi otomatis non-kontak, anu sacara otomatis ngenalkeun objék target sareng nampi data anu aya hubunganana ngaliwatan sinyal frekuensi radio. Karya idéntifikasi henteu ngabutuhkeun campur tangan manual sareng tiasa dianggo dina sababaraha lingkungan anu parah. Téknologi RFID tiasa ngaidentipikasi objék anu gerak-speed tinggi sareng tiasa ngaidentipikasi sababaraha tag dina waktos anu sami, sareng operasina gancang sareng gampang.

Produk frekuensi radio jarak pondok henteu sieun ku lingkungan anu parah sapertos noda minyak sareng polusi lebu. Éta bisa ngaganti barcodes dina lingkungan sapertos, contona, pikeun ngalacak objék dina garis assembly pabrik. Produk frekuensi radio jarak jauh biasana dianggo dina lalu lintas, sareng jarak idéntifikasi tiasa ngahontal puluhan méter, sapertos koléksi tol otomatis atanapi idéntifikasi kendaraan.
4. Naon komponén dasar tina sistem RFID?
Sistem RFID paling dasar diwangun ku tilu bagian:
Tag: Ieu diwangun ku komponén gandeng jeung chip. Unggal tag boga kode éléktronik unik tur napel obyék pikeun ngaidentipikasi obyek target. Pamaca: Alat anu maca (sareng kadang nyerat) inpormasi tag. Dirancang pikeun handheld atawa dibereskeun;
anteneu: ngirimkeun sinyal frékuénsi radio antara tag jeung nu maca.


waktos pos: Nov-10-2021