Sapuluh aplikasi RFID dina kahirupan

Téknologi idéntifikasi frekuensi radio RFID, ogé katelah idéntifikasi frekuensi radio, nyaéta téknologi komunikasi anu tiasa ngaidentipikasi target khusus sareng maca sareng nyerat data anu aya hubunganana ngalangkungan sinyal radio tanpa kedah ngadamel kontak mékanis atanapi optik antara sistem idéntifikasi sareng target khusus.

Dina jaman Internet of Sagala, téhnologi RFID teu jauh ti urang kanyataanana, sarta ogé brings tantangan anyar jeung kasempetan pikeun sagala rupa industri.Téknologi RFID ngamungkinkeun unggal item gaduh ID kartu ID sorangan, anu sacara lega diwanohkeun Dipaké dina idéntifikasi item sareng skenario tracking.Kalayan kamajuan téknologi, kanyataanna, RFID parantos nembus kana sagala aspek kahirupan urang.Dina sagala widang kahirupan, RFID geus jadi bagian tina kahirupan.Hayu urang tingali sapuluh aplikasi umum RFID dina kahirupan.

1. Angkutan pinter: Pangakuan Kandaraan otomatis

Ku ngagunakeun RFID pikeun ngaidentipikasi kandaraan, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyaho status ngajalankeun tina wahana iraha wae, sarta ngawujudkeun manajemén tracking otomatis tina wahana.Sistem manajemén cacah otomatis kendaraan, sistem peringatan jalur kendaraan anu teu aya awak, sistem idéntifikasi otomatis nomer tank beusi molten, sistem idéntifikasi otomatis kendaraan jarak jauh, sistem prioritas kendaraan jalan raya, jsb.

2. manufaktur calakan: automation produksi jeung kontrol prosés

Téknologi RFID ngagaduhan seueur aplikasi dina kontrol prosés produksi kusabab kamampuan anu kuat pikeun nolak lingkungan anu parah sareng idéntifikasi non-kontak.Ngaliwatan pamakéan téknologi RFID dina garis assembly otomatis tina pabrik badag, tracking bahan jeung kontrol otomatis tur ngawas prosés produksi direalisasikeun, efisiensi produksi ningkat, métode produksi anu ningkat, sarta waragad diréduksi.Aplikasi has Detektif IoT dina widang manufaktur calakan ngawengku: RFID sistem ngalaporkeun produksi, RFID tracking produksi jeung sistem tracing, AGV unmanned penanganan situs sistem idéntifikasi, inspeksi sistem robot jalur idéntifikasi, beton prefabricated komponén kualitas traceability sistem, jsb.

3. Peternakan pinter: manajemén idéntifikasi sato

Téknologi RFID tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi, ngalacak sareng ngatur sato, ngaidentipikasi peternakan, ngawas kaséhatan sato sareng inpormasi penting anu sanés, sareng nyayogikeun sarana téknis anu dipercaya pikeun ngokolakeun padang rumput hejo.Dina peternakan ageung, téknologi RFID tiasa dianggo pikeun ngadamel file pakan, file vaksinasi, sareng sajabana, pikeun ngahontal tujuan manajemén ternak anu efisien sareng otomatis, sareng nyayogikeun jaminan pikeun kaamanan pangan.Aplikasi khas Detektif IoT dina widang idéntifikasi sato kalebet: sistem cacah otomatis pikeun asup sareng kaluar sapi sareng domba, sistem manajemén inpormasi pikeun idéntifikasi éléktronik anjing, sistem traceability beternak babi, sistem idéntifikasi subjek asuransi peternakan, idéntifikasi sato sareng traceability. sistem, percobaan Sistim idéntifikasi Sato, sistem dahar precision otomatis pikeun sows, jsb.

4. Smart Kaséhatan

Anggo téknologi RFID pikeun ngawujudkeun interaksi antara pasien sareng staf médis, lembaga médis, sareng alat médis, laun-laun ngahontal inpormasi, sareng ngajantenkeun jasa médis nuju kacerdasan nyata.sistem, beberesih endoskop sareng sistem traceability disinfeksi, jsb.

5. Manajemén aset: inventaris bahan sareng manajemén gudang

Nganggo téknologi RFID, manajemén tag aset tetep dilaksanakeun.Ku nambahkeun tag éléktronik RFID tur masang parabot idéntifikasi RFID di entrances na kaluar, éta bisa ngawujudkeun visualisasi komprehensif aset jeung update real-time inpormasi, sarta ngawas pamakéan sarta aliran aset.Pamakéan téknologi RFID pikeun manajemén kargo gudang calakan sacara efektif tiasa ngabéréskeun manajemén inpormasi anu aya hubunganana sareng aliran barang di gudang, ngawas inpormasi kargo, ngartos kaayaan inventaris sacara real waktos, otomatis ngaidentipikasi sareng ngitung barang, sareng nangtoskeun lokasi barang.Aplikasi anu biasa tina Detektif IoT dina widang manajemén aset kalebet: Sistem manajemén gudang RFID, sistem manajemen aset tetep RFID, sistem pangawasan calakan beberesih transparan, pengumpulan sampah sareng sistem pengawasan calakan transportasi, sistem picking lampu labél éléktronik, sistem manajemen buku RFID , Sistem manajemen garis patroli RFID, sistem manajemen file RFID, jsb.

6. Manajemén tanaga

Pamakéan téknologi RFID sacara efektif tiasa ngaidentipikasi personel, ngalaksanakeun manajemén kaamanan, nyederhanakeun prosedur éntri sareng kaluar, ningkatkeun efisiensi damel, sareng sacara efektif ngajagi kaamanan.Sistem bakal otomatis ngaidentipikasi identitas jalma nalika aranjeunna asup sareng kaluar, sareng bakal aya alarm nalika aranjeunna ngalanggar ilegal.Aplikasi khas Detektif IoT dina widang manajemén tanaga kalebet: sistem puteran waktos tengah sareng jarak jauh, posisi personel sareng manajemén lintasan, sistem idéntifikasi otomatis tanaga jarak jauh, sistem peringatan ngahindarkeun tabrakan forklift, jsb.

7. Logistik jeung distribusi: asihan otomatis tina mail na parcels

Téknologi RFID parantos suksés dilarapkeun kana sistem asihan otomatis bungkusan pos dina widang pos.Sistim nu boga ciri non-kontak sarta non-line-of-sight pangiriman data, jadi masalah arah parsél bisa dipaliré dina pangiriman parsél.Salaku tambahan, nalika sababaraha target asup kana daérah idéntifikasi dina waktos anu sami, aranjeunna tiasa diidentifikasi dina waktos anu sami, anu ningkatkeun kamampuan asihan sareng laju ngolah barang.Kusabab labél éléktronik tiasa ngarékam sadaya data karakteristik bungkusan, éta langkung kondusif pikeun ningkatkeun katepatan asihan parsél.

8. Manajemén militér

RFID nyaéta sistem idéntifikasi otomatis.Éta otomatis ngidentipikasi target sareng ngumpulkeun data ngalangkungan sinyal frekuensi radio non-kontak.Éta tiasa ngaidentipikasi target gerak anu gancang sareng ngaidentipikasi sababaraha target dina waktos anu sami tanpa campur tangan manual.Éta saum sareng merenah pikeun beroperasi, sarta bisa adaptasi jeung sagala rupa lingkungan kasar.Paduli ngayakeun, transportasi, gudang, pamakean, sareng pangropéa bahan militér, komandan di sadaya tingkatan tiasa nangkep inpormasi sareng statusna sacara real waktos.RFID bisa ngumpulkeun jeung tukeur data antara pamiarsa jeung tag éléktronik dina speed pisan gancang, kalawan kamampuhan pikeun intelligently maca jeung nulis jeung encrypt komunikasi, sandi unik di dunya, jeung karusiahan informasi pisan kuat, nu merlukeun manajemén militér akurat tur gancang., aman tur controllable nyadiakeun pendekatan teknis praktis.

9. Manajemén ritel

Aplikasi RFID dina industri ritel utamana museurkeun kana lima aspék: manajemén ranté suplai, manajemén inventory, manajemén dagangan di-toko, manajemén hubungan customer jeung manajemén kaamanan.Alatan métode idéntifikasi unik sarta ciri teknis RFID, éta bisa mawa kauntungan badag pikeun retailers, suppliers jeung konsumén.Hal ieu ngamungkinkeun sistem ranté suplai ngalacak dinamika barang leuwih gampang tur otomatis dina cara efisien, ku kituna barang bisa Ngawujudkeun manajemén automation leres.Sajaba ti éta, RFID ogé nyadiakeun industri ritel jeung métode ngumpulkeun data canggih tur merenah, transaksi customer merenah, métode operasi efisien, sarta métode-nyieun kaputusan gancang tur wawasan nu teu bisa diganti ku téhnologi barkod.

10. traceability anti counterfeiting

Masalah pemalsuan mangrupikeun nyeri sirah di sakumna dunya.Aplikasi téknologi RFID dina widang anti pemalsuan gaduh kaunggulan téknis sorangan.Cai mibanda kaunggulan béaya rendah sarta hésé palsu.Labél éléktronik sorangan gaduh mémori, anu tiasa nyimpen sareng ngarobih data anu aya hubunganana sareng produk, anu kondusif pikeun idéntifikasi kaaslian.Ngagunakeun téhnologi ieu teu perlu ngarobah sistem manajemen data ayeuna, jumlah idéntifikasi produk unik tiasa sagemblengna cocog sareng sistem database aya.


waktos pos: Jun-27-2022