Sepuluh aplikasi RFID ing urip

Teknologi identifikasi frekuensi radio RFID, uga dikenal minangka identifikasi frekuensi radio, minangka teknologi komunikasi sing bisa ngenali target tartamtu lan maca lan nulis data sing gegandhengan liwat sinyal radio tanpa perlu nggawe kontak mekanik utawa optik antarane sistem identifikasi lan target tartamtu.

Ing jaman Internet Kabeh, teknologi RFID ora adoh saka kita ing kasunyatan, lan uga nggawa tantangan lan kesempatan anyar kanggo macem-macem industri.teknologi RFID mbisakake saben item duwe ID kertu ID dhewe, kang digunakake dipunginaaken ing identifikasi item lan nelusuri skenario.Kanthi perkembangan teknologi, nyatane, RFID wis mlebu ing kabeh aspek urip kita.Ing kabeh lapisan urip, RFID wis dadi bagéan saka urip.Ayo goleki sepuluh aplikasi umum RFID ing urip.

1. Transportasi Smart: Pangenalan Kendaraan otomatis

Kanthi nggunakake RFID kanggo ngenali kendaraan, bisa ngerti status mlaku kendaraan ing sembarang wektu, lan éling manajemen nelusuri otomatis saka kendaraan.Sistem manajemen ngitung otomatis kendaraan, sistem peringatan rute kendaraan tanpa awak, sistem identifikasi otomatis nomer tank wesi cair, sistem identifikasi otomatis kendaraan jarak jauh, sistem pass prioritas kendaraan dalan, lsp.

2. Manufaktur cerdas: otomatisasi produksi lan kontrol proses

Teknologi RFID nduweni akeh aplikasi ing kontrol proses produksi amarga kemampuane kuat kanggo nolak lingkungan sing kasar lan identifikasi non-kontak.Liwat panggunaan teknologi RFID ing baris perakitan otomatis pabrik-pabrik gedhe, pelacakan materi lan kontrol otomatis lan ngawasi proses produksi diwujudake, efisiensi produksi saya apik, cara produksi apik, lan biaya dikurangi.Aplikasi khas Detektif IoT ing bidang manufaktur cerdas kalebu: Sistem pelaporan produksi RFID, sistem pelacakan lan pelacakan produksi RFID, sistem identifikasi situs penanganan tanpa awak AGV, sistem identifikasi jalur robot inspeksi, sistem traceability kualitas komponen prefabrikasi beton, lsp.

3. Peternakan sing cerdas: manajemen identifikasi kewan

Teknologi RFID bisa digunakake kanggo ngenali, nglacak lan ngatur kewan, ngenali ternak, ngawasi kesehatan kewan lan informasi penting liyane, lan nyedhiyakake sarana teknis sing dipercaya kanggo manajemen pangonan modern.Ing peternakan gedhe, teknologi RFID bisa digunakake kanggo nggawe file pakan, file vaksinasi, lan sapiturute, kanggo entuk tujuan manajemen ternak sing efisien lan otomatis, lan menehi jaminan keamanan panganan.Aplikasi khas Detektif IoT ing bidang identifikasi kewan kalebu: sistem ngetung otomatis kanggo mlebu lan metu sapi lan wedhus, sistem manajemen informasi kanggo identifikasi elektronik asu, sistem traceability breeding babi, sistem identifikasi subjek asuransi peternakan, identifikasi kewan lan traceability. sistem, sistem identifikasi Animal eksperimen, sistem dipakani tliti otomatis kanggo sows, etc.

4. Smart Healthcare

Gunakake teknologi RFID kanggo mujudake interaksi antarane pasien lan staf medis, institusi medis, lan peralatan medis, kanthi bertahap entuk informasi, lan nggawe layanan medis pindhah menyang intelijen nyata.sistem, reresik endoskop lan sistem traceability disinfeksi, etc.

5. Manajemen aset: inventarisasi materi lan manajemen gudang

Nggunakake teknologi RFID, manajemen tag aset tetep ditindakake.Kanthi nambahake tag elektronik RFID lan nginstal peralatan identifikasi RFID ing lawang mlebu lan metu, bisa mujudake visualisasi lengkap aset lan nganyari informasi wektu nyata, lan ngawasi panggunaan lan aliran aset.Panggunaan teknologi RFID kanggo manajemen kargo gudang cerdas kanthi efektif bisa ngatasi manajemen informasi sing ana gandhengane karo aliran barang ing gudang, ngawasi informasi kargo, ngerti kahanan persediaan ing wektu nyata, kanthi otomatis ngenali lan ngetung barang, lan nemtokake lokasi barang.Aplikasi khas Detektif IoT ing bidang manajemen aset kalebu: Sistem manajemen gudang RFID, sistem manajemen aset tetap RFID, sistem pengawasan cerdas pembersihan transparan, pengumpulan sampah lan sistem pengawasan cerdas transportasi, sistem pemilihan lampu label elektronik, sistem manajemen buku RFID , Sistem manajemen baris patroli RFID, sistem manajemen file RFID, lsp.

6. Manajemen personel

Panggunaan teknologi RFID bisa kanthi efektif ngenali personel, nindakake manajemen keamanan, nyederhanakake prosedur mlebu lan metu, ningkatake efisiensi kerja, lan nglindhungi keamanan kanthi efektif.Sistem bakal kanthi otomatis ngenali identitas wong nalika padha mlebu lan metu, lan bakal ana weker nalika break ing ilegal.Aplikasi khas Detektif IoT ing bidang manajemen personel kalebu: sistem puteran timing jarak tengah lan jarak adoh, posisi personel lan manajemen lintasan, sistem identifikasi otomatis personel jarak jauh, sistem peringatan pencegahan tabrakan forklift, lsp.

7. Logistik lan distribusi: ngurutake otomatis surat lan bingkisan

teknologi RFID wis kasil Applied kanggo sistem ngurutake otomatis bingkisan pos ing lapangan pos.Sistem kasebut nduweni karakteristik transmisi data non-kontak lan non-line-of-sight, saengga masalah arah paket bisa diabaikan nalika ngirim paket.Kajaba iku, nalika sawetara target mlebu ing wilayah identifikasi ing wektu sing padha, bisa diidentifikasi bebarengan, sing ningkatake kemampuan ngurutake lan kecepatan pangolahan barang kasebut.Wiwit label elektronik bisa ngrekam kabeh data karakteristik paket, iku luwih kondusif kanggo nambah akurasi bingkisan ngurutake.

8. Manajemen militèr

RFID minangka sistem identifikasi otomatis.Kanthi otomatis ngenali target lan ngumpulake data liwat sinyal frekuensi radio non-kontak.Bisa ngenali target obah kanthi kacepetan dhuwur lan ngenali macem-macem target ing wektu sing padha tanpa intervensi manual.Cepet lan trep kanggo operate, lan bisa adaptasi karo macem-macem lingkungan sing atos.Preduli saka pengadaan, transportasi, gudang, panggunaan, lan pangopènan bahan militer, komandan ing kabeh tingkat bisa ngerteni informasi lan status kanthi nyata.RFID bisa ngumpulake lan ijol-ijolan data antarane maca lan tags elektronik ing kacepetan cepet banget, karo kemampuan kanggo intelligently maca lan nulis lan encrypt komunikasi, sandi unik ing donya, lan rahasia informasi banget kuwat, kang mbutuhake Manajemen militèr akurat lan cepet., aman lan bisa dikontrol kanggo nyedhiyakake pendekatan teknis praktis.

9. Manajemen Eceran

Aplikasi RFID ing industri ritel utamane fokus ing limang aspek: manajemen rantai pasokan, manajemen persediaan, manajemen barang dagangan ing toko, manajemen hubungan pelanggan lan manajemen keamanan.Amarga cara identifikasi unik lan karakteristik teknis RFID, bisa nggawa keuntungan gedhe kanggo pengecer, supplier lan pelanggan.Iku mbisakake sistem chain sumber kanggo trek dinamika barang luwih gampang lan kanthi otomatis ing cara efisien, supaya item bisa Mujud Manajemen automation bener.Kajaba iku, RFID uga nyedhiyakake industri ritel kanthi metode pengumpulan data sing canggih lan trep, transaksi pelanggan sing trep, metode operasi sing efisien, lan cara nggawe keputusan sing cepet lan wicaksana sing ora bisa diganti karo teknologi barcode.

10. Anti-pemalsuan traceability

Masalah pemalsuan minangka sirah ing saindenging jagad.Aplikasi teknologi RFID ing bidang anti-pemalsuan nduweni kaluwihan teknis dhewe.Nduweni kaluwihan biaya murah lan angel dipalsukan.Label elektronik dhewe duwe memori, sing bisa nyimpen lan ngowahi data sing ana gandhengane karo produk, sing cocog kanggo identifikasi keasliane.Nggunakake teknologi iki ora perlu ngganti sistem manajemen data saiki, nomer identifikasi produk unik bisa rampung kompatibel karo sistem database ana.


Wektu kirim: Jun-27-2022