Примена на РФИД технологијата во чевли и капи

Со континуираниот развој на РФИД, неговата технологија постепено се применува на сите аспекти на животот и производството, носејќи ни различни погодности.РФИД особено во последните години е во период на брз развој, а неговата примена во различни области станува се позрела, а перспективата е немерлива.

Тековната пазарна апликација во индустријата за обувки и облека

Има се повеќе брендови на РФИД технологија, како што се walmart / Decathlon / Nike / Hailan House и други познати брендови, кои почнаа да ја користат технологијата РФИД порано и успешно им помогнаа да решат некои болни точки во индустријата за чевли и облека:

Применливост на продавницата: Има многу бои, големини и стилови на производи за облека.Користењето RFID ознаки може добро да ги реши проблемите со бојата, стоката и кодот во продавниците.Во исто време, преку анализа на податоци, може да биде добро Повратни информации за ситуацијата на страната на производството на време за да се избегне заостатокот на трошоците предизвикани од хиперпродукција.

Бекстејџ може подобро да формулира маркетинг стратегии и да ја зголеми продажбата во продавницата со анализа на времето и зачестеноста на производите што се подигаат или пробуваат.

Бидејќи РФИД технологијата има функции на сериско читање и читање на долги растојанија, може брзо да ги реализира функциите на залихи и наплата во продавниците, да го намали чекањето на клиентите во процесот на наплата и да им донесе на клиентите добро чувство за искуство.


Време на објавување: јули-04-2022 година